Selidbe Austrija

Austrija je za ljude sa nasih prostora jos jedna od i te kako popularnih i primamljivih zemalja za zivot, bolje napredovanje, vecu zaradu i prosperitet.

Bez obzira da li je u pitanju trajna ili privremena selidba u Austriju ova usluga dozivljava sve vecu ekspanziju. Na listi najpozeljnijih gradova Austrije na prvom mestu je svakako Bec a nista manje ne zaostaju ni Salcburg i Grac. Glavni grad je svakako najpogodniji za mlade kojima je potrebna odgovarajuca edukacija, obrazovanje ili zaposlenje. Kada je rec o izgledu i carima koji ovaj grad moze da pruzi i pokaze moze se izdvojiti karakteristicna arhitektura 19. veka a i mnoga moderna zdanja, prelepo uredjeni parkovi kao i mnogobrojni ugostiteljski objekti u kojima mozete uzivati u dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Ovu cuvenu evropsku metropolu u toku jedne godine poseti vise od 4 miliona turista iz svih krajeva sveta, i Bec je medju najrazvijenijim evropskim gradovima.

  • Sta je to sto Austriju cini tako primamljivom evropskom zemljom u koju mnogi nasi ljudi zele da se presele? Lako je zakljuciti da je u pitanju prvenstveno visok standard i razvijena ekonomija.
  • Sta je to toliko privlacno i lepo u Becu? Ukoliko niste imali priliku da posetite ovaj grad ucinite to sto pre i uvericete se i sami o cemu je rec.

Neophodna dokumentacija i kompletna procedura selidbe Austrija:

Pored vazeceg pasosa neophodno je da Vam sva dokumenta budu prevedena na engleski, nemacki, holandski ili francuski jezik. S obzirom da dolazite iz Srbije koja nije clanica Evropske Unije za boravisnu dozvolu morate otici u austrijsku ambasadu u Srbiji. Kada stignete u Austriju morate se u roku od tri dana prijaviti lokalnim vlastima sa svim prevedenim dokumentima, izvodima, vencanim listovima i dr.

Svi oni koji nemaju vec ugovoren posao u nekom od austrijskih gradova moraju biti spremni na to da ce ga u tom slucaju i jako tesko naci jer austrijske firme nece zaposliti nijednog stranca ukoliko za taj posao postoji adekvatna osoba koja je njihov drzavljanin.

Sledeci korak Vam je otvaranje racuna u banci za sta Vam je neophodan pasos, boravisna dozvola i uverenje o zasnovanom radnom odnosu.

Ono sto je takodje vazno i obavezno da imate jeste zdravstveno osiguranje. Austrija svim svojim gradjanima nudi najbolju mogucu zdravstvenu negu te je s toga i veoma striktna po pitanju placanja zdravstvenog osiguranja.

Pre same selidbe ukoliko imate bilo kakvo dodatno pitanje mozete se obratiti agenciji za selidbe.

Zbog cega je vazno imati pouzdane i iskusne ljude za selidbu u Austriju?

Prvenstveno jer je rec o kompleksnom poslu koji obuhvata pribavljanje svih neophodnih dozvola, papirologiju i carinu koja se temeljno i efikasno mora izvrsiti a da pritom Vas previse ne optereti.

Selidbe Austrija, kao i svaku drugu medjunarodnu selidbu treba da prati profesionalnost, efikasnost i povoljnost jer je rec o ozbiljnom i dugom putu u kojem treba sve da protekne bez ikakvih poteskoca.

Ukoliko se spremate za selidbu u bilo koji austrijski grad profesionalna firma ili agencija za selidbe treba da resi svaku Vasu nedoumicu i neinformisanost u samoj proceduri i da se pozabavi kompletnom carinskom procedurom i svim propisima koje su precizno utvrdjene.

Leave a Comment

Shares