Selidbe Klavira I Pianina

Za nekoga samo glomazni muzicki uredjaj koji proizvodi fine zvukove dok za pojedince i te kako vazan deo zivotnog prostora sa nemerljivom ne materijalnom, vec i te kako izrazenom sentimentalnom vrednoscu. Pogadjate verujemo da je rec o klaviru. Ovaj zaista skupoceni muzicki uredjaj kada su selidbe u pitanju spada u selidbe specijalnih tereta i neophodna je posebna paznja.

Postoje 3 vrste klavira a ova podela se odnosi na tezinu i namenu:

  • Najmanji klavir je zapravo pianino i on je zbog svoje velicine i tezine koja iznosi oko 190 kilograma idealan za kuce ili stanove jer ne zauzima previse prostora.
  • Nesto tezi ali takodje prikladan u kucnoj varijanti je polukoncertni klavir koji je tezak oko 300 kilograma.
  • Grand piano ili koncertni klavir je tezi od 400 kilograma dugacak nesto vise od 2 metra i namenjen je iskljucivo koriscenju u koncertnim salama.

Selidbe klavira i pianina nisu ni malo jednostavne i lake. Kada se govori o selidbi klavira treba zaista imati u vidu da on nije necija igracka, vec se radi o izuzetno skupocenom i veoma osetljivom uredjaju koji se vrlo lako moze ostetiti prilikom neprikladnog nosenja. Imajuci u vidu velicinu ovog muzickog uredjaja pored klavira mogu se prilikom iznosenja ili unosenja ostetiti i zidovi, vrata, parket i sl. Zbog ovih i slicnih razloga treba unapred proveriti da li klavir moze proci kroz odredjena vrata, hodnik i bezbedno se uneti u prostoriju. Jos gore sto se moze desiti da se Vi sami povredite ili osobe sa kojima ste odlucili da selidbu klavira sprovedete u delo. Ovakva vrsta povrede ni malo nije bezazlena zato Vam se to nikako ne preporucuje.

I sami mozete zakljuciti i videti da se radi o veoma kompleksnom procesu, tako da selidbe klavira u Beogradu koji imaju specificne dimenzije i izuzetno su osetljivi predmeti zaista zahtevaju profesionalnost i veliku odgovornost.

Neophodno je detaljno analizirati kompletan put od jednog do drugog mesta na koji ce se klavir preneti. Svaka prostorija i hodnik se moraju precizno izmeriti kako bi se pravilno i bez ikakvih negativnih posledica klavir izneo i uneo u odredjeni prostor. Za prevoz klavira potrebne su i specijalne masine i alat kao i kasevi u slucaju nosenja po spratovima. Sto se tice kompletne selidbe klavira obavezno je i koriscenje zastitne folije jer je u pitanju izuzetno osetljiv muzicki instrument koji treba posebno zastititi i obezbediti njegov transport.

Odgovarajuca kombi vozila ili kamioni su od presudnog znacaja u toku selidbe klavira o cemu se brine svaka profesionalna sluzba koju predvode vesti vozaci.

Kada dodje vreme za selidbu a Vi ste unapred dogovorili sve oko nje i angazovali agenciju za selidbe zaista se potrudite da eliminisete bilo kakvu nervozu, napetost i brigu. Samim angazovanjem profesionalaca to Vam apsolutno nije potrebno, pa bilo da je rec o selidbi i najglomaznijeg klavira, najveceg akvarijuma ili bilo kog drugog specijalnog tereta kakvim se ovi i slicni predmeti tretiraju. Bez obzira da li je novi zivotni prostor na petom spratu u zgradi koja nema lift ili je rec o uskom hodniku ili se brinete za novi prelakirani parket, profesionalna sluzba za selidbe Vam je upravo na raspolaganju i svima je naravno u interesu da sve protekne pravilno i zavrsi se uspesno, jer cete pre svega Vi biti zadovoljni uslugom a s druge strane ih mozete toplo preporuciti svakome kome je ova usluga potrebna.

Leave a Comment

Shares