Selidbe Svedska

Zivot u Svedskoj

Postoji pregrst interesantnih podataka o ovoj poznatoj skandinavskoj zemlji i sve vise informacija o nacinu zivota u njoj, sto mnoge ljude navodi na razmisljanje da u svoje mesto boravka upisu upravo neke od njenih gradova poput Stokholma, Geteborga, Malmea i sl.

Kada kazemo Svedska rec je pre svega o parlamentarnoj monarhiji sa krajnjeg severa Evrope, zemlji sa Skandinavskog poluostrva koja je veoma razvijena u ekonomskom smislu i jedna je u nizu clanica Evropske Unije.

Sta izdvaja Svedsku od drugih zemalja Evropske Unije

Smatra se zemljom u kojoj se izuzetno postuju liberalne vrednosti, gde je ravnopravnost polova veoma izrazena kao i sva prava koja moze imati jedan radnik u njoj.

Kada se uzme u obzir visoka poreska stopa u ovoj zemlji moze se lako zakljuciti da su plate pomalo skromne naspram velikih troskova ali i pored toga svako ko se odluci za selidbu u Svedsku i da u Svedskoj zivi i radi, ova zemlja mu i te kako moze pruziti visoko kvalitetno skolstvo, zdravstvo, maksimalnu zastitu dece, bezbednost i ostale benefite.

U Svedskoj mozete pronaci neverovatne adrenalinske sportove, narocito vazne egzibicionistima i ljudima koji su zavisni od adrenalina, mozete se prepustiti skijanju, planinarenju kao i neverovatnim dozivljajima i iskustvima ako se uputite u lov i ribolov u netaknutoj prirodi. Drustveno koristan zivot koji do sada mozda niste imali moze Vas potpuno promeniti i dati Vam dodatnu snagu i volju za zivotom, radom i provodom u ovoj drzavi.

S obzirom na neverovatnu organizaciju i preciznost javnog prevoza treba imati u vidu jednu olaksavajucu okolnost za zivot u Svedskoj a to je da Vam automobil ili slicno prevozno sredstvo apsolutno nije potreban.

Vazne informacije pre same selidbe u Svedsku:

Da biste stigli do Svedske potrebno je da predjete nesto vise od 2000 km. Uz licni prtljag i nekoliko kofera to nije problem, ali sta je sa stvarima iz Vaseg stana ili kuce koji su Vam potrebni i u novom domu na novoj adresi. Razmisljate na koji nacin da se oprostite od svog kucnog ljubimca koji Vam je najbolji prijatelj godinama ili kako da se odreknete klavira uz koji ste se opustali i zvukova koji su Vasu svakodnevnicu cinili laksom i boljom? To su samo neke od stvari koje Vas muce pri pomisli na selidbu a gde je strah od nepoznatog, kako cete se snaci u Svedskoj, uklopiti u sredinu, kakvi izazovi i situacije Vas ocekuju tamo daleko? Razmisljate i svoju kancelariju da preselite u ovu zemlju a ne znate kako?

Resenje lezi u agenciji koja se bavi medjunarodnim selidbama odnosno angazovanju pouzdanog partnera koji ce Vasu selidbu uciniti najmanje moguce stresnom i komplikovanom a evo i na koji nacin:

 • Sto se tice Vasih obaveza tj. dokumentacije na prvom i najvaznijem mestu su pasosi i boravisna dozvola koju morate imati i dostaviti. Sve ostalo je na agenciji koja vrsi selidbu u Svedsku.
 • Svaki predmet mora biti upakovan po propisu i umotan u zastitnu foliju.
 • Obavezan je spisak svih stvari kao i pojedinacne vrednosti svega sto se transportuje.
 • S obzirom da je rec o medjunarodnom transportu vozaci moraju imati posebne dozvole kao sto i vozila moraju biti tapacirana i spremna za veliku kilometrazu.

Izborom profesionalne sluzbe za selidbe u Svedsku Vi ste apsolutno oslobodjeni stresa i nervoze a Vama dragi predmeti i ostale stvari ce bezbedno i u sto kracem roku biti ponovo deo Vas na novoj adresi.

1 thought on “Selidbe Svedska”

 1. Postovanje!
  Imam nekoliko pitanja u vezi seldbe stvari iz Svedske u Srbiju.
  U opticaju su dve ili tri varijante. Prva je da preselimo samo najnuznije :ves masinu,masinu za susenje,frizider,zamrzivac,alat,nekoliko usisivaca i par kartonskih kutija.
  U obimu recimo jedan kombi (Volkswagen transporter).To bi moglo da bude aktuelno sad u toku marta meseca a ostatak stvari bi transportovali polovinom avgusta meseca.

  Stvari se nalaze u Oxie postanski broj 23840 i trebalo bi da se presele za Rakovac u Srbiji -kod Novog Sada (postanski broj 21299)

  -Cena sa i bez utovara ?
  -Da li je isplativije posait sve stvari odjednom i koliko ?
  -Da li je ista carina na nove stvari i na polovne?
  _Koliko vremenski traje proces?,tj da li je izvodljivo da ako se u toku ove nedelje dogovorimo da uzmete stvari i da ih ja dobijem u Rakovcu izmedju 17-25 marta?

  Unapred hvala,Goran Trivunovic

Leave a Comment

Shares